Θα βρέξει αίμα στο φινάλε των Slayer;

Μερικές μέρες ακόμη για να το μάθουμε.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Λίγες μέρες έμειναν, ελάχιστες για την ακρίβεια, για το Athens Rocks Festival 2019, a.k.a. η τελευταία συναυλία των Slayer στην Ελλάδα. Αλλά μέχρι να φτάσουμε στην στιγμή που οι Slayer θα πατήσουν σκηνή για την τελευταία τους συναυλία στην χώρα μας, θα έχουν προηγηθεί 3 ακόμα συγκροτήματα που μόνο αμελητέες ποσότητες δεν τα λες.

Γράφει ο Μάρκος Σκυριανός

Καταρχάς, το Festival θα ανοίξουν οι Suicidal Angels. Οι καλύτεροι μαθητές των Slayer στην Ελλάδα. Σε όλη τη πορεία της δισκογραφίας τους έχουν δείξει ότι έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τους Slayer, αν και όχι μόνο μιας και το ευρωπαϊκό thrash έχει παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του ύφους τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία έμπειρη μπάντα που πλησιάζει στο να συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής. Οπότε, έχουμε να κάνουμε με το ιδανικό ζέσταμα για την υπόλοιπη μέρα. Ακόμα πιο ιδανικό αν κλείσουν το set τους, όπως κάνουν αρκετά συχνά, με το Apokathilosis.

Στη συνέχεια θα δούμε τους Leprous. Προφανώς και δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα συγκροτήματα. Προσωπικά είμαι υπερενθουσιασμένος που θα τους δω, μιας και δεν είχα καταφέρει να τους δω καμία από τις προηγούμενες φορές που είχαν έρθει. Και, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και επειδή μου αρέσουν πολύ οι Leprous, αναμένω πως και πώς να ακούσω το Mb. Indifferentia ζωντανά. Και το Bonneville. Και να τους ακούσω να διασκευάζουν το Angel των Massive Attack. Ναι, ξέρω, μοιάζουν τελείως παράταιρα όλα αυτά με τα υπόλοιπα ονόματα της ημέρας. Πιστέψτε με όμως, οι Leprous live θα είναι απόλυτα καθηλωτικοί.

Θεωρητικά οι Rotting Christ θεωρούνται βάσει billing ως το 3ο opening act της βραδιάς. Όμως, με τον παράγοντα του «εντός έδρας», ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με co-headliners. Δεν πρέπει να έχουν κάνει ποτέ live που να μην ήταν επιτυχημένο και να πέρασε όλος ο κόσμος καταπληκτικά. Ειδικά εντός συνόρων. Και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρξει, όσες συναυλίες τους και αν αναβληθούν προσωρινά για όλους τους λάθους λόγους. 

Θα ισοπεδώσουν το ΟΑΚΑ, πριν αυτό ισοπεδωθεί ξανά από τους Slayer. Θα παίξουν όπως πάντα, υλικό από σχεδόν όλους τους δίσκους τους. Και φυσικά, θα κλείσουν με το Non Serviam. Πέραν αυτού, περιμένω και τα Ελθέ Κύριε και In Yumen-Xibalba, και κρατά ένα πολύ μικρό ποσοστό να ακούσω έστω και μία φορά live το Sorrowful Farewell. Ξέρω πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Και μετά, οι Slayer. Και τι να πρωτοπαίξουν; Υπάρχει κάποιο τραγούδι τους που να θεωρείται έστω «μέτριο»; Η απάντηση είναι όχι. Και όσο και αν στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει με τα πήγαινε-έλα του Lombardo, που δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, η τετράδα Araya – Bostaph – Holt – King παραμένει δυνατή και ικανή να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της. World Painted Blood, Postmortem, Mandatory Suicide, Seasons in the Abyss, Hell Awaits, South of Heaven και φυσικά το Raining Blood είναι μερικά από τα τραγούδια που περιμένουμε πως και πως και που λογικά, θα τα ακούσουμε στις 13/7. Τώρα, αν λουστούν και με αίμα κατά το Raining Blood όπως πριν κάποια χρόνια, θα μιλάμε για μία αξέχαστη εμπειρία. 

Μάρκος Σκυριανός

Συντάκτης

back to top

Comments

marina diamonds 2019 breakroom athens

candlemass 2019 breakroom athens

lara fabian 2019 breakroom athens

deerhunter 2019 breakroom athens

AGENDA

No event in the calendar
November 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30