Αν ο δίσκος 'Simulation Theory' των Muse ήταν άνθρωπος θα ήταν ο αλλαγμένος cool ξάδερφος μας

Μετατρέποντας άλμπουμ σε ανθρώπους.

Όλοι έχουμε έναν ξάδερφο που θεωρούμε το πιο cool άτομο του κόσμου.

Είναι ο κλασικός εξάδελφος που μας περνάει τέσσερα - πέντε χρόνια και πάντα έσκαγε στο γιορτινό τραπέζι, μας χάιδευε ελαφρά τα μαλλιά, μας έκλεινε το μάτι και έβρισκε ένα εύστοχο αστείο για να πει στους “μπαρμπάδες” της οικογένειας. Πάντα απορούσες πως μπορούσε να γίνεται τόσο συνολικά συμπαθής και να βρίσκει την σωστότερη και λακωνικότερη απάντηση για όλα.

Γράφει η Αναστασία Μαρκολέφα

Συχνά σε ρωτούσε αν “τρέχει τίποτα στα ερωτικά σου” και ήσουν ειλικρινής μαζί του γιατί κατά βάθος ήθελες να ακούσεις την γνώμη του. Σχεδόν σε ανακούφιζε καθώς το χιούμορ του για την τραγική σου κατάσταση ισορροπούσε τόσο σωστά μεταξύ καυστικού και ευγενικού. Δεν είχες καταλάβει αν ήθελε απλώς να σε ξεπετάξει με μία ατάκα ή συνέδεε τις κατάλληλες λέξεις μετά από αστραπιαία σκέψη σε όσα ξεστόμισες.

Αυτός ο φρέσκος άνθρωπος ξαφνικά βρέθηκε αλλαγμένος στα μάτια σου. Ήξερες από πάντα ότι παίζει κιθάρα και ήσουν σίγουρος ότι πιθανότατα άγγιζε τις χορδές σωστά χωρίς καν κάποιος να τον δίδαξε ποτέ. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σου πει

“Κάτσε μικρέ, έχω να σου παίξω κάτι” και από το στόμα του βγήκαν οι στίχοι

«But something has changed

I feel so alive

My life just blew up, I'd give it all up» 

Εσύ τον άκουγες, δίχως να ξέρεις πολλά αγγλικά, μαγεμένος ενώ οι μεγάλοι κουβέντιαζαν μέσα.

Ο cool σου ξάδερφος πάντα ντυνόταν απλά και αεράτα, μοντέρνα και σχεδόν όλα καθόντουσαν πάνω του λες και ήταν φτιαγμένα για το αρκετά λεπτό και ψηλό σώμα του.

Ξαφνικά μια μέρα που τους επισκέφθηκες στο σπίτι, ο ξάδερφος σου ήταν αρκετά κακόκεφος. Περίεργο σκέφτηκες. Δεν είχε όρεξη για πλάκα και ήταν αγενής προς τους μεγαλύτερους. Κάθισε σιωπηλός στο σαλόνι, μόνος κοιτώντας το κινητό του.

Τον περιεργάστηκες από μακριά καθώς οι στίχοι έπαιζαν  

«You've been bitten by a true believer

You've been bitten by someone who's hungrier than you» 

Η ενηλικίωση παίζει περίεργα παιχνίδια ακόμη και στον πιο συγκροτημένο ως τότε άνθρωπο

Ίσως εκείνος ο έρωτας του να ήταν μόνο η αρχή

«Baby, don't you know you can't lose 

You make me offers that I can't refuse» 

Ήταν η αφορμή για κάτι εντονότερο

Ο ξάδερφος σου επισκέφθηκε ηλεκτρονικά party, έμεινε στη μέση μίας μεγάλης συναυλίας καθώς τα χιλιάδες φώτα τόνιζαν τον ιδρώτα στο μέτωπο του

«Algorithms evolve

Push us aside and render us obsolete» 

 Ο ξάδερφος σου γούρλωσε τα μάτια και ένιωσε να τον διαπερνούν χίλια κύματα συναισθημάτων καθώς χόρευε

«I have never felt so alive

I am always seeking to live and die on the edge» 

Ο ξάδερφος σου άλλαξε παρέες και ξαφνικά ανέφερε νέα άτομα που η μαμά του δεν είχε ακούσει ποτέ ξανά. Ο ξάδερφος σου ξέφυγε και ξύπνησε τόσο μεθυσμένος ένα μεσημέρι που απόρησε και ο ίδιος με τον εαυτό του. Ο ξάδερφος έθαψε κάθε δεύτερη σκέψη όμως, βγήκε για έναν καφέ χωρίς να πει γεια και γύρισε αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχει τίποτα αγριότερο και ομορφότερο από έναν άνθρωπο που ψάχνει την ταυτότητα του. Παρότι νιώθει τόσο φυλακισμένος στην ίδια του την αναποφασιστικότητα και την ανάγκη του για αλλαγή, τα πάντα πάνω του φωνάζουν

«I'm trapped and my back is up against the wall

I see no solution or exit out» 

Παρατηρητής σε πράγματα που δεν κατανοούσες απόλυτα, εσύ συνέχιζες να τον αγαπάς και να τον θαυμάζεις όπως πριν και ίσως λίγο παραπάνω κάθε φορά που άκουγες τους συγγενείς σας να συμβουλεύουν τη μητέρα του.

Ο ξάδερφος σου νωρίς ένα βράδυ μπήκε με αργές κινήσεις στο σαλόνι 

«Dig down

Dig down

Dig down

And find faith» 

και φίλησε τη μαμά του με τον ίδιο τρόπο που συνήθιζε παλιότερα. Μία σιωπηλή υπενθύμιση πως δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για όσα φαίνονται να του συμβαίνουν καθώς τον έχει κάνει δυνατό.

Ο cool σου ξάδερφος έχει την δυναμική να ισορροπεί ανάμεσα στις μαύρες σκέψεις του, στην ιδιαίτερη από όσο τον θυμάσαι προσωπικότητα του και την αλλαγή που βιώνει στην βασική δομή του. Ακριβώς όπως ο νέος δίσκος των Muse.

back to top

Comments

release athens alice in chains breakroom

release athens cypress hill dub fx breakroom

release athens slayer rotting christ breakroom

lamb of god athens breakroom

AGENDA

June 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Editorial