To soundtrack της ζωής σου

Ποιο είναι το δικό σου;

Υπάρχουν τραγούδια για τον έρωτα, για τη θλίψη, για τη χαρά ακόμα και για τα ναρκωτικά. Μουσικές και στίχοι για όλα τα γούστα, τα πιστεύω και τις προσωπικότητες. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία, μια playlist έστω, που αγγίζει όλους τους ανθρώπους το ίδιο ,μα ταυτόχρονα είναι τόσο διαφορετική για τον καθένα. Είναι εκείνη η σειρά τραγουδιών που στο πρώτο άκουσμα σου φέρνουν αναμνήσεις, ιστορίες, πρόσωπα, ή ακόμη και εποχές. Είναι εκείνο το cd που βρήκες πεταμένο σε ένα συρτάρι δίχως να θυμάσαι τι είναι, και με το που το έβαλες να παίξει σου θύμισε τα σχολικά σου χρόνια με μιας. Είναι εκείνη η κασέτα που σου έδωσε ο θείος σου για να μάθεις τι άκουγε εκείνος στα νιάτα του, και ξάφνου ξανά ένιωσες πως ήταν η πρώτη φορά που άκουσες ροκ.

Γράφει η Μιχαέλα Καλαμαρά

Φιλίες, παρέες, έρωτες, τσακωμοί όλα περικλείονται σε μια αράδα στίχων, που όταν τους ακούς θέλοντας και μη, η καρδιά σου πάει να σπάσει, το στομάχι σου σφίγγεται, ενώ εικόνες περνάνε απ' το μυαλό σου σαν να βλέπεις trailer με τις στιγμές που συνόδεψαν αυτά τα κομμάτια. Άλλοτε σου αφήνει ένα γλυκό συναίσθημα και μια νοσταλγία, άλλοτε μια πίκρα κ ένα ερωτηματικό. Τι έγινε; Πως μεγαλώσαμε; Πως φτάσαμε ως εδώ; Κ εσύ μουδιασμένη να ψάχνεις τις απαντήσεις, μέχρι να τελειώσει το τραγούδι.

Έστω ότι η ζωή σου είναι μια ταινία, μια ιστορία, κ εσύ ο σκηνοθέτης της, αυτά τα κομμάτια αποτελούν το soundtrack της ζωής σου. Κάθε περίοδος, κάθε χρόνος, κάθε μεγάλο κομμάτι της ύπαρξης σου έχει συνδεθεί με στίχους , με νότες, είτε το έχεις συνειδητοποιήσει είτε όχι. Πόσες φορές έχεις πετύχει ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, και κάτι μέσα σου σ' έκανε να ανατριχιάσεις ή να θυμώσεις ή απλά να νοσταλγήσεις χωρίς να ξέρεις γιατί; Έπειτα αυθόρμητα σου ήρθε μια ανάμνηση μαζί της ένα σορό συναισθήματα. Αν σου έχει συμβεί αυτό, τότε ξέρεις γιατί μιλάω ή μόλις συνειδητοποίησες ποιο είναι το δικό σου soundtrack.

Κάποιοι λένε πως οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος να κρατάμε τις αναμνήσεις για πάντα ζωντανές, όταν τις βλέπουμε να ξανά ζούμε τη στιγμή, μα η αλήθεια είναι ή τουλάχιστον η δική μου, πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το ταξίδι που κανείς με τη μουσική. Κλείνεις τα ματιά , σιγοτραγουδάς, και βρίσκεσαι πάλι εκεί, εκείνο το μαγαζί με την ωραία μουσική, να χαμογελάς δίχως σκοτούρες πίνοντας μπύρα, ή εκείνη τη πλατεία, 16 χρονών και πάλι, με μια παρέα και μια κιθάρα, να γελάτε, να ψάχνετε στίχους και να σχεδιάζετε το μέλλον.

Οι άνθρωποι και τα μέρη δίνουν συναισθηματική αξία στη μουσική και αντιστρόφως. Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στο είδος, το στυλ ή στο αν είναι στα ακούσματα σου κάποιο κομμάτι. Δεν έχει σημασία αν σε μεταφέρουν στην παρακάτω πλατεία ή σε κάποια άλλη χώρα. Άπαξ και συνδεθεί με κάτι δυνατό ,είτε θετικό είτε αρνητικό, θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή o'τι και να κανείς. Πάτα play, κλείσε τα μάτια και ταξίδεψε.

Εσένα ποιο είναι το δικό σου soundtrack;

Διαμαντής Λουδάρος

Μουσικός συντάκτης

back to top

Comments

marina diamonds 2019 breakroom athens

candlemass 2019 breakroom athens

lara fabian 2019 breakroom athens

deerhunter 2019 breakroom athens

AGENDA

No event in the calendar
December 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31