Ένα editorial μέσα σε φάκελο

Ένα γράμμα για τον Father Christmas, από τον Νίκο Παπανικολάου.

Dear Santa,

Ήταν μία διαφορετική χρονιά. Δε θα πω κακή, συγκρίνοντας τη με την προηγούμενη, θα πω διαφορετική. Ήταν μία χρονιά που έμαθα να υπολογίζω όσα είναι πραγματικά σημαντικά, να είμαι ευγνώμων που πατάω στα πόδια μου εγώ και όσοι αγαπάω, να ζω την κάθε στιγμή που μου δίνεται.

Δε θέλω να πιστεύω πως μόνο τα παιδιά έχουν δικαίωμα να σου γράψουν γράμμα, άλλωστε είσαι πολύ καλός για να μη διαβάζεις αυτά που γράφω. Πολύ καλός για να είσαι αληθινός, για την ακρίβεια, αλλά δε θέλω να κάνω spoilers στα πεντάχρονα παιδιά που διαβάζουν αυτό το κείμενο. Οπότε, θα κάνω μία προσπάθεια να γράψω κι εγώ όλα αυτά που θέλω για τον επόμενο χρόνο, ελπίζω να μην είναι πολλά, προσπάθησα να είμαι καλό παιδί φέτος, ελπίζω να το λάβεις υπ’ όψιν σου αυτό.

Θέλω να μας έχεις όλους καλά πρώτα απ’ όλα. Ξέρω πως μπορεί να είναι παρωχημένο αλλά είναι αυτό που σου ζητάω περισσότερο απ’ όλα. Να είμαστε καλά όλοι μας. Να πατάμε στα πόδια μας, να αναπνέουμε, να γελάμε, να γεράσουμε μαζί. Μη μας δοκιμάσεις άλλο, ήταν αρκετός ο καιρός που δε σηκώσαμε κεφάλι.

Θέλω να μοιράσεις αγάπη στον κόσμο. Να αγαπάμε περισσότερο, να μας αγαπάνε περισσότερο. Να είναι αγάπη αληθινή, χωρίς ανταπόδοση, να είναι αγάπη που πονάει, να είναι αγάπη που σε ξεπερνάει, να είναι αγάπη που σου δίνει δύναμη να αντέξεις τα πάντα.

Θέλω να βοηθήσεις αυτούς που υποφέρουν. Ζούμε σε πολύ άσχημες εποχές, λαοί ξεριζώνονται, παιδιά πνίγονται, άνθρωποι πεθαίνουν στο κυνήγι μίας καλύτερης ζωής. Βοήθα αυτούς τους ανθρώπους να μείνουν δυνατοί, να βρούνε φιλόξενες αγκαλιές και χαμόγελα, μία καλύτερη ζωή. Δώσε μία ευκαιρία στα παιδιά αυτά να μεγαλώσουν, να ζήσουν και να γεράσουν. Παιδιά είναι, μην είσαι μαλάκας.

Θέλω να μηδενίσεις τις αποστάσεις. Θέλω να μπορέσεις να μας τηλεμεταφέρεις σε άλλες χώρες, ανά πάσα στιγμή. Να πίνουμε έναν καφέ στα γρήγορα, όσο κρατάει ένα επεισόδιο του Big Bang Theory, να αγκαλιάζουμε όταν όλα είναι δύσκολα, να χαρίσουμε ένα χαμόγελο όταν όλα δείχνουν ακατόρθωτα. Να κάνεις οι αποχαιρετισμοί να πονάνε λιγότερο. Βασικά να κάνεις να μην υπάρχουν αποχαιρετισμοί.

Θέλω να μας κάνεις να μάθουμε να ζούμε με τις πληγές μας. Να τις αγαπήσουμε, να τις κάνουμε κομμάτι του εαυτούς μας, να μας κάνεις να καταλάβουμε πως οι ουλές είναι για να μας θυμίσουν πόσο δυνατοί ήμασταν και πόσα μπορούμε να καταφέρουμε έχοντας θέληση και αγάπη από τους γύρω μας.

Θέλω να σταματήσεις αυτή τη μιζέρια γύρω μας. Θέλω να ανοίξεις τα μάτια και των άλλων ανθρώπων ώστε να δουν πόσο τυχεροί είναι. Δε λέω πως τα λεφτά δε μετράνε, δυστυχώς μετράνε. Αλλά σίγουρα μετράνε λιγότερο από άλλα πράγματα, όπως η υγεία, η αγάπη, η οικογένεια, οι φίλοι, ο έρωτας. Μάθε μας να βάζουμε τις σωστές προτεραιότητες.

Θέλω να υπάρχει ισότητα στον κόσμο. Να μη σκοτώνονται άνθρωποι λόγω θρησκείας, χρώματος ή σεξουαλικής προτίμησης. Θέλω να είμαστε όλοι ίσοι. Στην τελική αν τρώγεσαι να μας χωρίσεις σε κάτι, χώρισε μας σε καλούς και κακούς ανθρώπους, είναι το πιο δίκαιο.

Θέλω να δώσεις ένα πιάτο φαγητό, ένα ζεστό μέρος και μία αγκαλιά σε όσους δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς. Να τους πεις πως είμαστε κι εμείς δίπλα τους, κι ας μη το ξέρουν. Να τους κάνεις να πιστέψουν ξανά, να μη χάσουν την ελπίδα.

Θέλω να μην υπάρχουν άνθρωποι στα νοσοκομεία. Ούτε στις γιορτές, ούτε ποτέ. Να είναι όλοι σπίτια τους, να χαίρονται και να τους χαίρονται, να μοιράζουν δώρα και ευχές, να λάμπουν από υγεία.

Θέλω να μοιράσεις αυτό το πνεύμα των Χριστουγέννων πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά φέτος. Μετρήσαμε και μετρηθήκαμε, τσακωθήκαμε, φωνάξαμε, κλάψαμε, απογοητευτήκαμε, διαλυθήκαμε, αλλά ας φύγει αυτή η χρονιά έχοντας αγκαλιά τον άνθρωπο που αγαπάμε κι ας ευχηθούμε όλοι, κάθε χρόνο να είμαστε καλά για να γκρινιάζουμε.

Ξέρω πως είσαι busy, με τόσα γράμματα τέτοια εποχή. Δε φταις εσύ. Φταίμε εμείς που τα ξύνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο και σε θυμόμαστε τώρα μόνο. Αλλά δε χάνω κάτι να στα πω, πού ξέρεις. Μπορεί και να το διαβάσεις και να ρίξεις χρυσόσκονη πάνω μας.

Υ.Γ: Μεγάλη αγκαλιά και πολλή αγάπη σε όλους εσάς που περάσαμε μαζί τα δύσκολα, που κοροϊδέψαμε τις ασχήμιες, που αγαπηθήκαμε, που γελάσαμε και που θα το κάνουμε για πολύ πολύ καιρό ακόμη. Ξέρετε ποιοι είστε. Οι καλύτεροι.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά!

 

 

 

 

Νίκος Παπανικολάου

Αρχισυντάκτης

back to top

Comments

marina diamonds 2019 breakroom athens

candlemass 2019 breakroom athens

lara fabian 2019 breakroom athens

deerhunter 2019 breakroom athens

AGENDA

No event in the calendar
December 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31